Samlet set det bedste resultat for dansk Rytmisk Sportsgymnastik
Igen lykkedes det dansk Rytmisk Sportsgymnastik at lave et meget flot resultat og fortsætte fremgangen fra Nordiske Mesterskaber 2016. Først og fremmest gennem Isabella Schultz, Ballerup, der tog bronze i den individuelle juniorkonkurrence (hvor de tre bedst karakterer tæller) og i disciplinfinalen for køller. Men også juniorholdets (Isabella, Joline Steinhoff, TIK, Alma Sofie Pedersen, Ballerup, og Emilie Elgaard, Hjerting) bronze i holdkonkurrencen, hvor også de tre bedste karakterer i hver disciplin tæller, er et utrolig flot resultat. Et stort tillykke.
Juniorrækken
Finland gjorde rent bord og tog guld individuelt, i holdkonkurrencen og i disciplinfinalerne. Norge tog sølv i holdkonkurrencen mere end 10 point efter Finland. Herefter fulgte Danmark også mere end 10 point efter Norge og sidste kom Sverige omkring 10 point efter Danmark. Finland var igen dominerende, men det lykkedes Norge at tage sølv i flere disciplinfinaler, i duo/demigruppe og i gruppe.
Udover Isabellas bemærkelsesværdige præstation bør Almas samlede præstation fremhæves. Alma, der var debutant i NM-sammenhæng, kørte 4 stabile programmer og bidrog dermed til Danmarks samlede bronzemedalje i holdkonkurrencen. Endelig bør Jolines fine og sikre gennemførelse af hendes kølleserie i allroundkonkurrencen fremhæves, der blev belønnet med en flot karakter på 11,650.
Det samlede resultat betød også, at Isabella kom med i 3 disciplinfinaler og Joline i 2 disciplinfinaler. Godt gået.
Seniorrækken
Også i seniorrækken gjorde Finland rent bord og tog guld i individuelt, i holdkonkurrencen og i disciplinfinalerne. Særligt bør fremhæves de to internationale gymnaster Rebecca Gergalo og Jouri Tikkanen, der begge drømmer om OL i Tokyo 2020. De bliver spændende at følge.
De finske seniorer har et noget højere niveau end deres juniorer, og selvom de norske seniorer også har et højere niveau, tog de sølv i holdkonkurrencen mere end 20 point efter Finland. Men det lykkedes også Norge at tage sølv i en disciplinfinale, både guld og sølv i duo/demigruppe og sølv i gruppe. Herefter fulgte Sverige også mere end 20 point efter Norge og sidst kom de danske seniorer (Josefie, Hjerting, Nicoline, TIK, Jessica, TIK, Maja, TIK, og Stephanie, Øbro) omkring 10 point efter Sverige. De danske seniorer fulgte ellers med de svenske seniorer i tøndebånd og bold, men kom bagud i køller og vimpel.
Fremhæves bør Josefie, der kom i 2 disciplinfinaler, hvilket er utrolig flot og første gang i mange år, at Danmark har en senior med i finalerne. Endelig blev Nicoline, der var meget tæt på at komme i en disciplinfinale, kåret til miss Senior. Godt gået.
Grupper og duo/demigruppe
Øbros seniorgruppe blev efter Jyske Bank Pokalen udtaget til at repræsentere Danmark. Øbros seniorgruppe deltog ikke i udtagelseskonkurrencen i begyndelsen af januar og heller ikke i TIK Pokalen i februar, som var sidste konkurrence inden de Nordiske Mesterskaber. Så det var spændende at se, hvad gruppen kunne præsentere. Desværre gik det ikke godt for gruppen. Om det var manglende konkurrenceerfaring eller nervøsitet vides ikke, men gruppens præstation på samlet 3,5 point lå langt fra den norske seniorgruppe 2 og den svenske seniorgruppe med henholdsvis 15,8 og 18,55 point. Finlands seniorgruppe 1 vandt med 30,1 point, mens Norges seniorgruppe 1 tog sølv med 21,2 point og Finlands seniorgruppe 2 bronze med 19,55.
Desværre havde Danmark ikke udtaget nogen duo/demigruppe, selvom f.eks. Ølstykkes seniorduo med Frida og Laura fint kunnet have deltaget og vist, at Danmark også har duo/demigrupper og måske på den måde motiveret landsholdet og klubberne til at satse på denne kategori.
Nordiske Mesterskaber 2020 i Sverige
RG Friends håber, at Danmark vil fortsætte udviklingen, så dansk Rytmisk Sportsgymnastik igen kan tage medaljer og måske komme tættere på Norge. Det forudsætter fokus og prioritering af Nordiske Mesterskaber som den vigtigste konkurrence for de danske rytmiske sportsgymnaster, hvor deltagelse i og erfaring fra internationale konkurrencer skal bidrage til at kunne præstere på højeste niveau til de Nordiske Mesterskaber. Men det forudsætter også fastholdelse af seniorgymnaster og udvikling af unge gymnaster, så Danmark kan være bedst muligt repræsenteret i både junior- og seniorrækken, men også i duo/demigrupper og grupper.
16.03.2018
|